Jdi na obsah Jdi na menu
 


1.ročník CIK CAK mezi MOSTY 2013

CIK CAK MOSTY vznikl vlastně náhodou a cik cak je okolí mostůmosty se přecházejí vždy ve stejném směru :o)

Přejmenováno na CIK CAK mezi MOSTY.

Na trasu můžete „nastoupit“ kde chcete, je opravdu okružní, takže je to čistě na vás :o) Pro fotografickou zábavu cestou jsem vymyslela dvě verze. Za prvé – můžete využít mnou do textu vložených úkolů, nebo – za druhé, to můžete nechat plavat a fotit si dle libosti, eventuelně zkusit Téma: Zvířata na mostech a v okolí. A včíl mudruj!

 

 

    Vzhledem k poloze restaurace, kde si dáme odpoledne (v 16 hodin +/- ) sraz, doporučuji projít trasu takto:

Začneme na Lihovaru, přejdeme po přechodech k prodejně InSportLine ( udělejte foto č.1 ) a dáme se vpravo. Před sebou vidíme krátký kopeček dolů k Vltavě a ocitáme se na cyklostezce, po které půjdeme až k odbočce na Barrandovský most. Barrandovský most přejdeme, sejdeme z nájezdu mostu a pokračujeme v daném směru, až uvidíme po pravé ruce podchod. Podejdeme hlavní ulici a dáme se vpravo po cyklostezce směr Centrum. Tato nás vede přímo po břehu Vltavy. ( Barrandovský most – foto č.2 a 3). Jdeme stále po stezce, kolem Podolské vodárny, mineme ÚPMD, skrz Vyšehradskou skálu až k Železničnímu mostu. Často zde fotografové fotí modelky, udělejte totéž. ( foto č.4 a 5 ) Most přejdeme a dáme se po Hořejším nábřeží vpravo, až dojdeme k Palackého mostu. Přejděte most, cvakněte pana Palackého ( foto č.6 ). Je tu mnoho co fotit, udělejte ještě fotky č.7 a 8. Po Rašínově nábřeží pokračujte až k Jiráskovu mostu. Vyfoťte se s Tanečnicí ( foto č. 9 ). Přejděte most a shora uvidíte loděnici VK Slavia Praha. Kdyby tam byli veslaři, vesele mávejte. Foto č.10 - „plato“ VK Slavia :o)) jo?

Dáme se vpravo a po Janáčkově nábřeží dojdeme k Mostu Legií, vyfoťte novinku na tomto mostě ( foto č.11 ) a pak také ND ( foto č.12 ) Poté, co most přejdete, se dejte vlevo po Smetanově nábřeží ke Karlovu mostu. Neodcházejte, prosím, bez fotky Karla ( foto č.13 ), na mostě si něco přejte ( cvakněte to na foto č.14 )

Nejkratší cesta k Mánesovu mostu je ulicí U Lužického semináře nebo Cihelnou. Cestou k mostu cvakněte foto č. 15 a 16 a bude poznávačka. Přejděte most a okolo Rudolfina ( cvak – foto č.17 ), podél Vltavy dojdete až k Čechovu mostu. Přejděte ho, cestou cvakněte budovu na Letné ( foto č. 18 ).

Na konci mostu se dejte vpravo po nábřeží E. Beneše -  bude to kapku nuda, ale můžete sledovat, jak moc opadaly stromy na Letné. Dále přejdeme Štefánikův most a dejte se vlevo po nábřeží Ludvíka Svobody směrem k Těšnovu. Cvak budovy s kopulí ( foto č. 19 ) Pozor, jdeme zde po cyklostezce, kde jsou sice namalované pruhy, ale nikdo nechodí kudy má. Cestou můžete sledovat, co zbylo ( tedy spíše nezbylo ) ze stadiónu na Štvanicifoto č.20. Přejdeme Hlávkův most a dáme vlevo, zpět do centra Prahy. Vyfotíme pomník cyklisty – musíte hodně zaklonit hlavu – foto č.21 a 22. Po nábřeží Kapitána Jaroše se vracíme k Štefánikovu mostu. Přejdeme ho a dáme se vpravo ulicí Na Františku. Těsně před nemocnicí, v ulici Kozí si uděláme 2 snímky na dětském hřišti, foto č. 23 a 24. Vrátíme se na nábřeží a pokračujeme k Čechovu mostu, znovu ho přejdeme a dáme se po nábřeží E. Beneše tentokrát vlevo. Pokračujeme po Kosárkově nábřeží ( podél zadní části plotu Úřadu vlády ) až k Mánesovu mostu. Přejdeme ho a dáme se vpravo Platnéřskou ulicí, kde vytvoříme foto č. 25 a 26. Téma je na vás. Znovu přebroďte turisty na Karlově mostě, nefoťte, proboha a sejděte dolů na Kampu. Cvakněte si, za odměnu 3x v okolí Sovových mlýnů ( 27,28,29 ). Znovu přejdeme Most Legií a dáme vpravo podél Slovanského ostrova ( foto č. 30 ) a Mánesa ( foto č.31 ) až k Jiráskovu mostu. Tento přejdeme a dáme se vlevo na Hořejší nábřeží, po kterém dojdeme zpět k Palackého mostu. Můžete jít kousek přímo po náplavce a budete-li mít štěstí, vyfotíte „bílou kačenku“ - foto 32. Když ne, foťte cokoli tam poplave. :o) Přejděte Palačák a dejte se vpravo k Železničáku. Těsně před ním si vyfoťte Celnici na Výtoni ( foto č.33 ) Z mostu si můžete tak 2x cvaknout ( foto č.34 a 35). Sejdeme z mostu a dáme se na všech křižovatkách rovně, až ulicí Nádražní se dáme vlevo. Pokračujeme směrem k budově Smíchovského nádraží. Ještě než tam dojdeme, proti TRAMvajové smyčce, najdeme po levé straně ulice Restauraci U peronu. A to je cíl dnešního CIK CAKu. Pokud si vytvoříte jen JEDNU společnou fotografii s kamarády ( foto č.36 ) můžete celý záznam použít jako FILM do naší nové rubriky na stránkách P6ka.cz Hehehehehe!!! A pak, že to nepůjde!!!