Jdi na obsah Jdi na menu
 


2.ročník S Pohodou jarní přírodou 2013

S Pohodou jarní přírodou 2013

2. ročník

9.3.2013

oficiálně 25km ( naměřeno GPS - 29,20km ) (( krokoměr dokonce víc jak 32km ))

čas: 5 hodin 38 minut

Čísla propozic: 53 a 54

Popis trasy:

Týnec nad Sázavou - Holý Vrch - Zbořený Kostelec - Ledce - Nespeky - Gabrhele - Mokřany - Kamenice - Panská skála - Borek

Pěkný ( tabulkový, přehledný ) popis trasy i s mapkou - škoda jen, že 3x se popis počtu kilometrů lišil od počtu napsaných na ukazatelích - celkový rozdíl cca 4 - 5km.

Ráno jsme se ještě rozhodovali, zda v mlze a mrholení jít pochod z Černého mostu do Klánovic - 27,5km nebo Týnec 25km. 27,5 se nám přece jen zdálo moc a Černý most moc na placce, a tak jsme se autem rozjeli do Jílového u Prahy ( cíle pochodu ), že si tam necháme auto. Na místě jsme zjistili, že vlak do Týnce jede za hodinu a proto jsme se rozhodli změnit plán a jeli do Týnce s tím, že po pochodu si dojedeme pro auto vlakem. Taky jsme si hned našli spojení a byli docela překvapeni, jak to pěkně vychází. Vypadalo to, že ujdeme pochod, dáme si limču a pohodlně stihneme vlak po 15. hodině. Kdyby nám však tento ujel, budeme na další čekat cca 3 hodiny. Nadšeni jsme vyrazili na trasu - cesta byla pěkná, zajímavá, rychle to utíkalo, nikde nikdo ... až cestou došlo k několika zvratům. Jen řekl KOKO, že už ho nebaví klid na asfaltce, cesta se změnila v rozblácenou polňačku a minuli nás 4 chlapíci na terénních motocyklech - ach ten Matrix. Mimochodem jsme je potkali ještě jednou. Dále jsme zjistili rozdíly mezi uváděnými kilometry v popisu a na rozcestnících a začali jsme mít obavy, zda stihneme ten správný vlak. V cíli jsme na to upozornili organizátora a to jse se podovili. Poměrně slušný útok typu - vždyť to nesouhlasí o kilák a půl a aspoň budete zdravější!!! AHA! Tak to si mohli nechat ..... Vypadli jsme z Restaurace U Konvalinků pěkným fofrem a na vlak do Týnce jsme čekali možná tak 3 minuty. Zpocení, uhnaní .... Inu to je tak, když se pochody plánují "od stolu".

Fotografie z pochodu jsou ZDE:

Organizátor: skupina Pohoda, Praha

 

Náhledy fotografií ze složky Pochody 2013